Sorry, no results.
Please try another keyword
Épisode
2 décembre 2024 - 28m23
E-pad ouzhpenn 20 vloaz he deus labouret Eliane Ansquer er friturioù Douarnenez ha soñjet he deus e oa brav kaozeal eus he buhez labour e brezhoneg pa 'noa komañset da gaozeal en-dro he yezh vamm. Gant An Alarc'h eo bet embannet he levr, "Brilli, toñ, sardin..." nevez zo. 100 vloaz...
E-pad ouzhpenn 20 vloaz he deus labouret Eliane Ansquer er friturioù Douarnenez ha soñjet he deus e oa brav kaozeal eus he buhez labour e brezhoneg pa 'noa komañset da gaozeal en-dro he yezh vamm. Gant An Alarc'h eo bet embannet he levr, "Brilli, toñ, sardin..." nevez zo. 100 vloaz zo 'oa bet komañset harz labour bras pennoù sardin Douarnenez d'ar 24 a viz Du 1924. Ganti emaomp hiziv en abadenn Buhez evit enoriñ he buhez labour ha re ar merc'hed all a labour enno. Eliane Ansquer a travaillé pendant plus de 20 ans au sein de conserveries de poisson à Douarnenez et elle a eu l'idée de témoigner de cette vie professionnelle sur papier, en breton, quand elle a recommencé à parler sa langue maternelle. La maison d'édition An Alarc'h a publié récemment son premier livre, "Brilli, toñ, sardin...".Douarnenez commémore depuis le 24 novembre dernier les 100 ans de la grève des sardinières. Nous en discutons ensemble dans cette émission Buhez pour honorer sa vie en tant qu'ouvrière et celle de toutes les autres qui y travaillent encore.
Afficher plus
Pas de transcription pour le moment.
Aucune évaluation pour le moment. Soyez le premier à en écrire une.
Manon Deniau
Manon Deniau
Manon Deniau
Vous devez être connecté pour soumettre un avis.